top of page

Idėjų kalendorius 2024-ųjų metų komunikacijai: balandis, gegužė, birželis

Updated: Apr 11

Norint, kad jūsų prekių ženklas išliktų matomas ir įdomus ištisus metus, reikalinga nuosekli kokybiško, vertingo bei įtraukiančio turinio komunikacija. Praėjusiame idėjų kalendoriaus straipsnyje kalbėjome apie pirmąjį metų ketvirtį, o šį kartą kviečiame apžvelgti, kokios temos gali būti naudingos 2024-ųjų metų balandį, gegužę ir birželį.



BALANDIS


Šiemet antrasis pavasario mėnuo prasidės išties įdomiu deriniu – balandžio 1-ąją minėsime ne tik Melagių dieną, bet ir švęsime antrąją Velykų dieną. Tai gali būti puiki proga linksmesniems nei įprastai šventiniams pasveikinimams! Na, o be pokštų, margučių ir zuikučių šis mėnuo turi ir kitų datų, kurias galite pritaikyti savo marketingo komunikacijai:


  • 04-04 d. kasmet minima lankomiausio puslapio diena. Iš tiesų tai klaidos puslapio „404“ diena, tačiau IT specialistai juokauja, kad tai yra pats lankomiausias puslapis internete. Tai puiki proga atkreipti dėmesį į savo verslo internetinę svetainę – ar visi joje esantys puslapiai pasiekiami? Ar juose nėra klaidų? Ar visos nuorodos, kurias naudojate reklaminėse kampanijose yra veikiančios ir aktyvios? Nepasiekiami, neveikiantys ir netvarkingi puslapiai be abejonės turi neigiamą įtaką ir jūsų svetainės pozicijoms paieškos sistemose. 

  • Balandžio 7-ąją dieną bus minima Pasaulinė sveikatos diena, skatinanti visuomenę atkreipti dėmesį į aktualias sveikatos problemas. Šią dieną savo komunikacijai gali išnaudoti įvairūs su sveikatingumu susiję verslai: sporto klubai, klinikos, SPA, sveiką maistą, papildus ar vaistus siūlančios įmonės. Taip pat, tai puiki proga įvairių sričių verslams išbandyti sveikatingumo iššūkius. Paskatinkite savo darbuotojus ar auditoriją siekti su geros sveikatos palaikymu susijusių tikslų – pavyzdžiui, per tam tikrą laikotarpį nueiti kuo didesnį skaičių žingsnių, kasdien išgerti reikiamą kiekį vandens ar lipti laiptais vietoje naudojimosi liftu. Kad išlaikytumėte motyvaciją ir įsitraukimą, nepamirškite už pasiektus gerus rezultatus apdovanoti. 

  • Jei praėjusį mėnesį vis dėlto pamiršote pagalvoti apie tvarumą, šį mėnesį turėsite antrą šansą – balandžio 22 d. bus minima dar viena Žemės diena. 

  • Balandžio 23-ąją skaitovai visame pasaulyje švenčia UNESCO Pasaulinę knygos dieną. Kodėl gi nepasidalinus rekomendacijomis knygų, susijusių su jūsų verslo sritimi? 

  • Balandžio 27-oji – Pasaulinė grafinio dizaino diena. Paminėkite ją kūrybiškai!


GEGUŽĖ


Gegužės mėnesį paprastai vyksta sezono išpardavimai ir pasiruošimas ateinančiai vasarai, tačiau jūsų verslui gali praversti ir kitos datos:


  • Gegužės pirmąją minima Tarptautinė darbo diena, kuria siekiama atkreipti dėmesį į darbuotojų teises, padėti bedarbiams, pasirūpinti darbuotojų sveikata bei sauga.

  • Gegužės 4-ąją minima „Žvaigždžių karų“ diena yra švenčiama fantastikos mėgėjų visame pasaulyje. Šią dieną kūrybiškai išnaudoti komunikacijoje gali įvairūs su knygomis, filmais ir pramogomis susiję verslai.

  • Motinos dienai (05-05 d.) rekomenduojame pasiruošti iš anksto – specialiais pasiūlymais ir akcijomis klientus vilioti pradėkite dar balandį.

  • Visi puikiai žinome apie vasario mėnesį švenčiamą Valentino dieną. Tačiau, ar žinojote, kad lietuviai turi savo meilės šventę, minimą 05-13 d., o taip pat ir savo Šv. Valentiną – dievaitę Mildą? Apie baltų meilės, laisvės ir piršlybų deivę Mildą byloja daugybė legendų ir jos skulptūrų, rastų Kaune bei Vilniuje. Mildos dienos šventėje labai daug dėmesio buvo skiriama moteriai, kaip šeimos globėjai, gyvenimo davėjai, visa ko pradui. Ši meilės diena – unikali. Tai tarsi šv. Valentino ir moters dienos sintezė, kuri gali būti puikiai išnaudojama marketingo komunikacijai. 

  • 05-16 d. bus minima Pasaulinė taikaus gyvenimo kartu diena, kuri šių dienų kontekste yra ypač aktuali. 

  • Gegužės 17-ąją dieną minima Tarptautinė vaikų gynimo diena. Tai puiki proga visiems verslams, prekiaujantiems vaikams skirtomis prekėmis ar paslaugomis, priminti apie save. 

  • Nepamirškite ir 05-26 d. švenčiamos Nacionalinės vyrų dienos! Įtraukite į komunikaciją savo auditoriją – užduokite klausimus susijusius su vyrais ar vyriškais pomėgiais, surenkite konkursą ar viktoriną, paskatinkite dalintis nuotraukomis ar filmuota medžiaga.

Maisto pramonė gegužę nusipelno atskiros pastraipos: palepinkite savo klientus specialiais pasiūlymais, idėjomis ar dėmesiu Tarptautinės dienos be dietų (05-07 d.), Pasaulinės kokteilių dienos (05-13 d.), Pasaulinės kepinių dienos (05-17 d.) ar Tarptautinės burgerių dienos (05-28 d.) proga. 


BIRŽELIS


Birželio mėnesį prasideda visų taip ilgai laukta vasara – šilumos, pakilios nuotaikos ir lengvumo kupinas metas. Jei pritrūktumėte įkvėpimo komunikacijai, štai kelios idėjos:


  • Pirmąjį birželio sekmadienį (06-02 d.) švenčiama Tėvo diena. Šią dieną galite išnaudoti tiek vidinei, tiek išorinei komunikacijai. Parodykite savo įmonėje dirbančius tėčius ir papasakokite apie juos, užduokite tėčiams linksmus su tėvyste susijusius klausimus socialiniuose tinkluose, surenkite nedidelį konkursą su prizu ar viktoriną, kuri paskatintų vartotojus įsitraukti į turinio kūrimą (pavyzdžiui, pasidalinti nuotraukomis ar įspūdžiais).

  • Naktį iš birželio 23-osios į 24-ąją švenčiama viena didžiausių švenčių Lietuvoje –  Joninės. Ši šventė ypatingai populiari ir asocijuojasi su vasara, lengvumu, pozityvumu, atostogomis – pasinaudokite pakiliomis emocijomis. Žmonės per Jonines vyksta į gamtą, piknikauja, tad maistas, laisvalaikio, turizmo prekės ir paslaugos yra itin aktualios. Na, o jei nenorite plaukti pasroviui kartu su visais, galite komunikacijai pasitelkti originalumą ir pasiūlyti ką nors žmonėms, norintiems atsitraukti tolėliau nuo Joninių šurmulio. Tai gali būti poilsis spa, įvairūs mokymai, seminarai, kelionės, pramogos ar prekės (pavyzdžiui, knygos, virtualūs bei stalo žaidimai ir pan.).

  • Šį mėnesį pasaulis skiria itin daug dėmesio tvarumui ir empatijai: birželį minima Pasaulinė aplinkos diena (06-05 d.), Pasaulinė vandenynų diena (06-08 d.), Pasaulinė geros savijautos diena (06-11 d.) ir JT Pasaulinė pabėgėlių diena (06-20 d.). Daugybė progų parodyti, kokiomis vertybėmis vadovaujasi jūsų verslas!

  • Birželio 14-ąją bus minima Pasaulinė kraujo donorų diena. Verslams tai puiki galimybė parodyti, kad yra socialiai atsakingi ir skatinti donorystę naudojantis vidine bei išorine komunikacija. Paraginkite savo įmonės darbuotojus ir auditoriją tapti kraujo donorais, pasiūlykite kokį nors apdovanojimą. Tai taip pat puiki galimybė įtraukti vartotojus į turinio kūrimą – paprašykite jų, pavyzdžiui, pasidalinti donorystės akimirka. 

  • Maisto pramonei birželis ir vėl pažeria nemažai įdomių progų: šį mėnesį minima Pasaulinė pieno diena (06-01 d.), Nacionalinė grilio diena (06-02), Spurgų diena (06-07 d.), Šviežių daržovių diena (06-16 d.) ir Tarptautinė sušių bei piknikų diena (06-18 d.).

  • Be to, nepamirškite, kad visas birželis pasaulyje yra minimas kaip Pride mėnuo. 


Tikimės, kad šios idėjos bus naudingos, ieškant įdomių temų ir planuojant balandžio, gegužės bei birželio mėnesių komunikaciją. O jei prireiktų pagalbos kuriant ir planuojant komunikaciją – esame pasiruošę jums padėti!



bottom of page